Endodontie

  • Tratarea afectiunilor pulpare
  • Curatarea si sterilizarea canalelor radiculare, obturarea acestora
  • Tratamente de canal folosind tehnici moderne, de condensare si materiale de sigilare neiritante

Pentru a intelege importanta edodontiei ar trebui sa stiti, in primul rand, ca fiecare dinte are o radacina si ca in interiorul lor, se gaseste canalul radicular si camera pulpara. Aceste spatii contin nervii si vasele dintelui respectiv.
Daca pulpa dentara a fost infectata sau deteriorata atunci va trebui indepartata, binenteles pastrandu-se radacina dintelui.
In urma indepartarii continutului camerei pulpare este obligatorie realizarea obturatiei de canal pentru a salva dintele, operatie ce reprezinta sigilarea canalului radicular.
Cu tehnologia din zilele de azi, majoritatea operatiilor de acest gen pot fi facute in una sau doua vizite la dentist. O importanta deosebita in durata de viata a dintilor devitalizati o are corectidunea realizarii obturatiilor de canal. Putem spune, ca o obturatie de canal este corecta, atunci cand se intinde pe toata lungimea canalului radicular si are o consistenta omogena.
Trebuie retinut ca, indiferent cat de bine a fost realizata operatia de obturatie de canal, pacientul va trebui sa mentina o igiena orala buna, sa mearga la dentist pentru controale regulate si astfel dintele sau natural ar putea sa reziste pentru toata durata vietii.

For a perfect smile

+40 766 407 782